سفارش تبلیغ
صبا ویژن

از هر طرف از هر سو

صفحه خانگی پارسی یار درباره

راه حل بحران اقتصادی

راه حل بحران اقتصادی جهانی

این روزها در تمامی اخبار و روزنامه ها و به طور کلی رسانه ها بحث بحران اقتصادی جهانی مرتب به چشم میخورد.

این بحران ناشی از استفاده بی ملاحظه از منابع،افراط درسرمایه گذاریهای فردی،افزایش سپرده های بانکی شخصی با هدف متنفع شدن از بهره بیشتر و نهایتاً کسب منفعت فردی بیش از منافع جمعیست.

درگیری کشور های پیشرفته به دنبال پیاده سازی هر چه بیشتر سیستم سرمایه داری در این بحران به وضوح به چشم میخورد.

تمام دنیا از این بحران متاثر گردیده و شرکتهای بزرگ و مطرح هم از امواج سهمگین این بحران در امان نیستند.

آمار بالای بیکاری،درصد بالای تورم،نوسان شدید بازار بورس و ارز،ورشکستگی شرکتها و کارخانه های بزرگ ،افت صادرات  و......تبعات بارز این بحران میباشند.

در این آشفته بازار که روز به روز به سوی انحطاط سیستم ها ی اقتصادی در حرکت است اجرای راهکاری مناسب موجبات نجات از این بحران را فراهم خواهد آورد.

یکی از این راهکارها اجرای اقتصاد اسلامیست. چنانچه سازمان رسمی واتیکان در مارس 2009 یکی از راههای فرار از این بحران را اجرای بانکداری اسلامی عنوان نمود.

پاپ شدیدا ً به اجرای بانکداری اسلامی و گردش سریعتر پول تاکید ورزیده و با انتقاد شدید از سیستم سرمایه داری به اعمال قوانین جدیدی در حوزه اقتصاد اصرار ورزیده است.

اقتصاد اسلامی به استقرار سیستم های اقتصادی اهتمام داشته و از بهره و دروغ و قمار در اقتصاد اجتناب میکند.

در اقتصاد اسلامی اعتماد و امنیت به عنوان یکی از فاکتورهای اساسی به چشم میخورد در حالیکه امنیت در دنیای اقتصادی امروز رو به زوال رفته است.

امنیت در اقتصاد باعث میشود تا انسانها بیش از پس انداز به دنبال روانه کردن نقدینگی خود در سیستم اقتصادی شده و به جای ساکن ماندن این نقدینگی  ها در بانکها و حتی گاو صندوق منازل این مبالغ وارد سیستم اقتصادی شده و چرخ های اقتصادی به حرکت در آید.

بنا به اجرای اقتصاد اسلامی و بر پایه اصل های حاضر در آن فقر میتواند با کمک قشر مرفه از میان برداشته شود و با جاری نمودن سرمایه آنها بسیاری از انسانهای محروم نیز از رفاه نسبی برخوردار شوند .

تاسیس کارخانه ها و کارگاهها؛ایجاد فرصتهای بیشتر شغلی در حوزه خدمات میتواند کمک بسیاری به حل مشکل فقر و همین طور کسب در آمد و تولید بیشتر گردد.

اما متاسفانه آنچه که امروز شاهد آنیم فقیر شدن بیش از پیش قشر کم توان و ثروت مند شدن بیشتر قشر ثروتمند و غنی هستیم که این را هم باید در نبود امنیت اقتصادی وسیاسی جستجو کرد.

سرمایه دار به جای تاسیس کارخانه یا کارگاه ترجیح میدهد تا پول خود را در بانک نگهداری نموده و از بهره آن متنفع شود.

قطعاً دوام چنین سبکی روز به روزنه تنها بر مشکلات اقتصادی بلکه بر مشکلات فرهنگی و اجتماعی نیز خواهد افزود و آمار بالای فساد و اعتیاد و سرقت و قتل را نیز از خود متاثر خواهد نمود.

در دنیای امروز پول دیگر یک وسیله نیست بلکه یک هدف است.

انسانها بی توجه به حیات اخروی مرتب در صدد اندوختن سکه ای بیشتر برای خود هستند و ارزشهای زیبای انسانی نیز کمرنگ گشته است.

در قران کریم خداوند تبارک  تعالی بارها از احسان سخن به میان آورده است اما امروزه این ارزشها به دنبال حرص کسب هر چه بیشتربرای خودم، به دست فراموشی سپرده شده است.

بهره با اینکه بسیار جذاب به نظر میرسد اما حقیقتاً یکی از عوامل بحران اقتصادی به شمار میرود چنانچه ایالت متحده امریکا و انگلستان با ایجاد سیستم های بدون بهره سعی در حل بحران نموده اند.

حتی بانکهای مطرحی چون سیتی بانک نیز در بخش های پایه سیستم بانکداری خود شروع به استفاده از بانکداری اسلامی نموده است.

کشورهای پیشرفته امروزه به دنبال بحران اقتصادی به دنبال مدلی مناسب جهت حل بحران هستند و اقتصاد اسلامی که بر مبنای امنیت واعتماد و تقوی و علم پایه گذاری گردیده است و در عین حال مرتباً اشاره به گردش سرمایه در بازاردارد میتواند راهکار مناسبی پیش روی این بحران باشد.

پائین آوردن نرخ بهره،تشویق به سرمایه گذاری در راستای تاسیس کارخانه ها  و شرکتها، ثابت نگه داشتن نرخ تورم و ...

از فاکتورهایی هستند که مطابق با اصول اقتصاد اسلامی میتوانند به نجات از بحران کمک نمایند.