سفارش تبلیغ
صبا ویژن

از هر طرف از هر سو

صفحه خانگی پارسی یار درباره

مباحث مورد بررسی در روان شناسی سیاسی

روان شناسی سیاسی

مطالعه کتاب روان شناسی سیاسی و مطالب جالب آن مرا بر آن داشت تا آموخته هایم در این حوزه را برای آموختن هرچه بیشتر و بهره گیری از نظرات اساتید و دانشجویان و فرهیختگان به قلم در آورم.

در ابتدا باید به این نکته اشاره کنم که از آنجائیکه کتاب مورد نظر به قلم نویسنده ترک نگاشته شده است بعضاً نگاه وطن دوستانه و مغرضانه نویسنده محسوس و غیر قابل اغماز است.

روان شناسی سیاسی به بررسی ارتباطات گرو ها، ملل، و جوامع پرداخته و فاکتورهای موثر بر این روابط را مورد مطالعه قرار میدهد.

از سوی دیگر این شاخه از روان شناسی به بررسی روان شناسی رهبران بزرگ سیاسی و حتی روابط بین رهبران سیاسی می پردازد.

در این که روان شناسی علم گستر ده ای است تردیدی نیست،روان شناسی سیاسی نیز مانند سایر شاخه های آن متکی بر پایه های این علم میباشد.

بررسی انگیزه در این شاخه بسیار مهم و حائز اهمیت است.

یکی از حوزه های بحث روان شناسی سیاسی ترور و بررسی روان شناختی تروریست ها ست.

بنا به اشاره نویسنده کتاب به روان شناسی سیاسی در ترکیه بهای زیادی داده نشده و نهایتاً در سال 1992 این مبحث پایه گذاری شده است.

برای درک بیشتر تاثیرات روان شناسی رویداد ها در روند تاریخ گذری کوتاه بر تاریخ ترکیه و بررسی عللل و فاکتور های موثر بر رویداد های تاریخی این کشور خواهیم داشت.

این که جمهوری ترکیه همواره با تهدیدهای داخلی و خارجی در راستای تجزیه کشور روبرو بوده است انکار ناپذیر می باشد.

تر کها در سال 1071 وارد منطقه آنادولو شده و با پیروزی مالازگیرت باعث شکست بیزانس در منطقه گردیدند.

این موضوع همیشه برای ترک ها نقطه قوت بوده و حتی تاثیر گذاری آن به قدری بالا بوده که حالت افسانه ای به خود گرفته و حتی تا امروز از آن به عنوان یکی از پیروز های ارزشمند یاد میشودفقط در نقطه مقابل هر چه قدر که این ظفر برای ترک ها شیرین است شکست تلخ بیزانس به عنوان داغی بر سینه ،هنوز هم باعث حزن و اندوه آنها میشود.

از سال 1071 تا تشکیل دولت عثمانی مرتباً شاهد فعالیت سلجوقی ها بر علیه بیزانس هستیم و نهایتاً منطقه متاثر از اسلامیت میشود.

با ورود اسلام به منطقه بیشتر و بیشتر سبب ناراحتی  و کینه بیزانس  فراهم می آید و این کینه در مسیحیان تا امروز متداوم بوده و شاهد آن در عرصه های مختلف میباشیم.

امثال این رویداد فراوان به چشم میخورد.در سال 1389 پادشاه مراد اول با جنگ کوسوا و فتح خاک یوگسلاوی داغ تازه ه ای بر سینه مسیحیان زده و اندوه این فتح بزرگ هنوز هم در اذهان یوگسلاوها زنده است.

پس از تشکیل دولت عثمانی و فتح آناتولی غربی و تراکیا و بالکان مسیحیان و بیزانس بیش از پیش آزرده خاطر گردیدند.

سپس در سال 1453 با فتح استانبول امپراطوری بیزانس بر انداخته شده و تر کها به پیروزی بزرگی دست یافتند.

این فتح تمام ملل را تحت تاثیر قرار داد، یکی از آنها روسها بودند که همیشه آرزوی فتح آن سرزمین را داشتند و حال این آرزو نقش بر آب گشته بود.

به همین علت روسها همواره در صدد تفرقه افکنی در جهت تجزیه جمهوری ترکیه برآمده اند و به همین دلیل نزدیکی بیش از حدی با یونان به وجود آورده و از اندوه تاریخی آنها در از دست دادن بزرگترین امپراطوری بیزانس در جهت رسیدن به اهدافشان بهره مند شدند.

ادامه دارد.....................